Kuka Sanna?

KAUPUNGINVALTUUTETTU, VARATUOMARI, POLIISIKOULUN TUNTIOPETTAJA, TARKASTAJA, ÄITI, TAEKWON-DO -OPETTAJA ja paljon muuta!

"Olen syntynyt v. 1982 Limingassa ja viettänyt lapsuuteni maatilalla peltojen ja eläinten keskellä. Kova työnteko on tullut jo pienenä tutuksi, sillä olen ollut ahkerasti mukana niin lypsyllä kuin peltotöissäkin. Omavaraisella tilalla jokaiselle riitti jotain tehtävää. Lapsuuteni oli aika rankkaa ja vaatimatonta aikaa, mutta se opetti minulle säästäväisyyttä ja päättäväisyyttä. Lapsuuteni kokemukset sytyttivät minussa halun taistella oikeudenmukaisuuden puolesta ja varmistaa, että jokainen on yhtä arvokas. Ala-asteikäisenä innostuin rikosoikeudesta ja Poliisi-TV oli lempiohjelmani. Päätin tavoitella unelmaani ja muutin v. 2001 lukion jälkeen Rovaniemelle opiskelemaan, kunnes vuonna 2007 valmistuin oikeustieteiden maisteriksi! Rovaniemestä on tullut rakas kotikaupunkini.

Olen varatuomari, suloisen tyttären äiti, kaupunginvaltuutettu, raskaan musiikin ystävä, empaattinen ja hyväsydäminen ihminen. Työskentelen poliisilaitoksella ja toimin myös Poliisiammattikorkeakoulussa tuntiopettajana. Lentäjänä työskentelevä mieheni pelastaa ammatikseen ihmishenkiä. Harrastan itsepuolustus- ja kamppailulaji Taekwon-Doa, musiikkia ja vapaaehtoistoimintaa. Erityisesti haluan tukea urheiluseurojen toimintaa, sillä urheiluseurat tekevät arvokasta työtä erityisesti lasten ja nuorten hyväksi. Se on panostamista tulevaisuuteen.

Olen heikompia puolustava, oikeudenmukaisuutta vaativa, rohkea ja periksiantamaton maalaistyttö, joka arvostaa aivan tavallisia arkisia asioita ja hyväsydämisiä ihmisiä. En käännä päätäni pois, jos huomaan toisten huonoa kohtelua. "

"Onnistumisen halu täytyy olla suurempaa kuin epäonnistumisen pelko."

Tulevaisuudessa tavoitteenani on saada kokemusta kansainvälisistä siviilikriisinhallintatehtävistä ja toimia suomalaisena asiantuntijana maailmalla. Uskon, että voisin hyödyntää sellaista kokemusta ja koulutusta myös päätöksentekijänä. Erinomainen paineensietokyky, lain tuntemus sekä rauhallinen, analyyttinen ote asioihin ovat vahvuuksiani."

Luottamustehtävät: Olen toiminut kaupunginvaltuutettuna ja Lapin poliisin neuvottelukunnan puheenjohtajana v. 2017 - 2021. Lisäksi olen toiminut lapsiperhe- ja nuorisojaoston puheenjohtajana, kaupunginhallituksen varajäsenenä, perusturvalautakunnan jäsenenä sekä Lapin liiton valtuuston jäsennä. Kahden vuoden ajan olin myös tarkastuslautakunnassa ja neljä vuotta toimin kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtajana. Poliisin neuvottelukunnan puheenjohtajuus on minulle erityisen mieluisa tehtävä, sillä turvallisuusasiat ja poliisien resurssit ovat minulle yksi tärkeimpiä teemoja ja vaikuttamisen kohteita."