Kuka Sanna?

VALTUUSTORYHMÄN PJ, VARATUOMARI, ja paljon muuta!

Olen syntynyt v. 1982 Limingassa ja varttunut maatilalla peltojen ja eläinten keskellä. Kova työnteko on tullut jo pienenä tutuksi, sillä olen ollut ahkerasti mukana niin lypsyllä kuin peltotöissäkin. Omavaraisessa perheessämme jokaiselle riitti jotain tehtävää. Vaikka rahaa ei juurikaan ollut, se opetti minulle säästäväisyyttä ja käsillä tekemisen taitoja.

Huomasin jo alle kouluikäisenä, että minua kiinnostavat juridiset kysymykset ja erityisesti rikosoikeuteen liittyvät asiat. Poliisi-TV oli 6-vuotiaana lempiohjelmani. Tykkäsin kirjoitella erilaisia sopimuksia joihin yleensä toiseksi osapuoleksi valikoitui vastahakoinen pikkusiskoni. Olin myös hyvin musikaalinen ja liikunnallinen nuori. Muutin heti lukion jälkeen Rovaniemelle vuonna 2001, sillä halusin seurata sydäntäni ja tavoitella unelmiani: pääsin oikeustieteiden tiedekuntaan ja sillä tiellä edelleen ollaan! Rovaniemestä on tullut rakas kotikaupunkini.

Olen varatuomari, oikeustieteen opettaja, suloisen tyttären äiti, kaupunginvaltuutettu, raskaan musiikin ystävä, empaattinen ja hyväsydäminen ihminen. Lentäjänä työskentelevä mieheni pelastaa ammatikseen ihmishenkiä ja minulla on päävastuu arjen pyörittämisestä kotona. Rakastan luontoa, eläimiä ja ulkona liikkumista. Harrastan itsepuolustus- ja kamppailulaji Taekwon-Doa, musiikkia ja vapaaehtoistoimintaa. Olen toiminut vapaaehtoistyöntekijänä muun muassa Rikosuhripäivystyksessä, Ensi- ja turvakodilla sekä SPR:llä. Olen heikompia puolustava, oikeudenmukaisuutta vaativa, rohkea ja periksiantamaton maalaistyttö, joka arvostaa aivan tavallisia arkisia asioita ja hyväsydämisiä ihmisiä.

Se, mikä saa minut vihaiseksi, ovat ilkeät ja ahneet ihmiset sekä sellaiset tyypit, jotka eivät uskalla puolustaa heikompia ja eriarvoisesti kohdeltuja ihmisiä. Olen tavannut niitä kaikkia. Minun ei tarvitse hetkeäkään epäröidä, puolustanko kiusattua työtoveria tai uskaltaisinko sanoa ääneen niitä asioita, mitä toiset eivät uskalla.

Toimin monenlaisissa luottamustehtävissä. Olen kaupunginvaltuutettu ja Kokoomuksen ryhmäpuheenjohtaja, Lapin poliisin neuvottelukunnan puheenjohtaja, lapisperhe- ja nuorisojaoston puheenjohtaja, 1.6.2019 lukien kaupunginhallituksen varajäsen, perusturvalautakunnan jäsen sekä Lapin liiton valtuuston jäsen.

Poliisin neuvottelukunnan puheenjohtajuus on minulle erityisen mieluisa tehtävä, sillä turvallisuusasiat ja poliisien resurssit ovat minulle yksi tärkeimpiä teemoja ja vaikuttamisen kohteita. Ne olivat vaaliteemanani myös kuntavaaleissa 2017. Olen muun muassa käynyt sisäministeriössä esittelemässä Lapin poliisien tilannetta, etenkin Enontekiön ja Utsjoen näkökulmasta ja sisäministeri on myös vieraillut Rovaniemellä ja Enontekiöllä. Hallitus myönsi lisämäärärahaa 3,3 miljoonaa euroa poliisien lisäämiseksi harvaanasutuille alueille.