Netissä vaanitaan lapsia; Päät pois pensaasta!

01.04.2019

Sanna Luoma on ottanut kantaa 28.3.2019 uutisoituun poikkeuksellisen raakaan lasten hyväksikäyttöjuttuun: 

"

Päät pois pensaasta, sillä voivottelu ei auta

 

KRP kertoi tutkineensa poikkeuksellisen väkivaltaista ja järkyttävää lapsiin kohdistunutta hyväksikäyttöä –ei, vaan raiskaus ja kidutusvyyhtiä. Tällaisten ihmisen pahuuden määrää on vaikea pukea sanoiksi ja se kuvottaa, mutta pelkkä kauhistelu ja voivottelu ei estä uusia rikoksia tapahtumasta.

1.      Lisätään niitä poliiseja. Pidetään myös pienemmät asemat miehitettyinä. Onneksi Lappi sai hyviä uutisia ja lisämäärärahat saatiin pysyviksi!

2.      Lastensuojeluun reilusti lisää henkilökuntaa. Lastensuojelun tehtävänä on suojella niitä lapsia.

3.      Ensi- ja turvakotitoiminnan on jatkuttava ja sitä tuettava.

4.      Harrastustakuu.

5.      Lasten ja nuorten mielenterveyspalveluihin tiukka hoitotakuu ja tarvittaessa palvelusetelit.

6.      Rangaistusasteikon kiristäminen ja ankarampien rangaistusten tuomitseminen.

Kauhukseni kuulin erään kansanedustajaehdokkaan näkemykset siitä, ettei poliiseja tarvittaisi enää yhtään lisää. Itse olen toista mieltä. Poliisipartioita tarvitaan hälytystehtävien hoitamiseen ja esimerkiksi perheväkivaltatilanteet edellyttävät nopeaa reagointia ja kohteessa käymistä myös syrjäkylillä. Mutta rikollisuus muuttaa muotoaan ja erityisesti tutkintaan ja netissä tapahtuvien rikosten estämiseen ja selvittämiseen tarvitaan myös poliiseja! Lapsia vaanitaan netissä. Lasten julma kohtelu ja hyväksikäyttö tapahtuvat muulta maailmalta ja katseilta piilossa, joten niiden etsiminen, estäminen ja paljastaminen vaativat aivan erilaista tutkintaa ja asiantuntemusta.

Onneksi sisäministeri Mykkänen vahvisti 30.3.2019 Rovaniemellä, Kemissä ja Torniossa käydessään, että harvaanasutuille alueille myönnetyt lisämäärärahat on nyt saatu pysyviksi ja virat vakinaistetaan. Loistava uutinen Lapille.

Lapin ainoa Ensi- ja turvakoti sijaitsee Rovaniemellä. Uskomatonta, että ongelmana on se, etteivät kaikki kunnat ohjaa asiakkaita ensi- ja turvakodille, vaan toiminta uhkaa supistua, jopa loppua.

Harrastustakuu tarkoittaa, että jokaiselle lapselle ja nuorelle mahdollistetaan harrastus perhetaustasta ja tulotasosta riippumatta. Kun nuorilla on mukavaa tekemistä ja kavereita ympärillä, se vähentää toimettomuutta ja päihdehakuisuutta, sekä sitä kautta huonoon seuraan ajautumista.

Arki on muuttunut suorittamiseksi ja aikatauluista selviytymiseksi. Meille vanhemmille muistutuksena, että ollaan läsnä lasten arjessa! Välitetään siitä, mitä lapsemme tekevät ja kenen kanssa.

Seuraava Lapin poliisin neuvottelukunnan kokous järjestetään toukokuussa Kemissä, ja sen aiheena on Meri-lapin turvallisuustilanne.

Sanna Luoma, ek-vaaliehdokas

Lapin poliisin neuvottelukunnan pj"

21.06.2021Rovaniemen kaupunginjohtajalle vastuuvapaus -outojen käänteiden jälkeen
13.06.2021Kuntavaaleista kova tulos
10.05.2021Valtuustoaloite: Rovaniemelle yleinen pulkkamäki
10.05.2021Valtuustopuheenvuoro lasten ja nuorten puolesta: lopetetaan lapsilta säästäminen!
03.05.2021Kuntavaalien ehdokkaat on julkistettu
22.03.2021Puheenvuoro tilapäisen valiokunnan perustamisen puolesta
15.12.2020Luoman vastine toimittajalle: Kiusaaja vaihtaa koulua, ei kiusattu!
20.10.2020Talousarvio 2021: Lapsilta säästetään. Minkä valitset?
15.06.2020Huomioita hyvinvointikertomuksesta: Miten meillä menee?
09.12.2019Rovaniemi sai uuden kaupunginjohtajan

Siirry arkistoon »