Netissä vaanitaan lapsia; Päät pois pensaasta!

01.04.2019

Sanna Luoma on ottanut kantaa 28.3.2019 uutisoituun poikkeuksellisen raakaan lasten hyväksikäyttöjuttuun: 

"

Päät pois pensaasta, sillä voivottelu ei auta

 

KRP kertoi tutkineensa poikkeuksellisen väkivaltaista ja järkyttävää lapsiin kohdistunutta hyväksikäyttöä –ei, vaan raiskaus ja kidutusvyyhtiä. Tällaisten ihmisen pahuuden määrää on vaikea pukea sanoiksi ja se kuvottaa, mutta pelkkä kauhistelu ja voivottelu ei estä uusia rikoksia tapahtumasta.

1.      Lisätään niitä poliiseja. Pidetään myös pienemmät asemat miehitettyinä. Onneksi Lappi sai hyviä uutisia ja lisämäärärahat saatiin pysyviksi!

2.      Lastensuojeluun reilusti lisää henkilökuntaa. Lastensuojelun tehtävänä on suojella niitä lapsia.

3.      Ensi- ja turvakotitoiminnan on jatkuttava ja sitä tuettava.

4.      Harrastustakuu.

5.      Lasten ja nuorten mielenterveyspalveluihin tiukka hoitotakuu ja tarvittaessa palvelusetelit.

6.      Rangaistusasteikon kiristäminen ja ankarampien rangaistusten tuomitseminen.

Kauhukseni kuulin erään kansanedustajaehdokkaan näkemykset siitä, ettei poliiseja tarvittaisi enää yhtään lisää. Itse olen toista mieltä. Poliisipartioita tarvitaan hälytystehtävien hoitamiseen ja esimerkiksi perheväkivaltatilanteet edellyttävät nopeaa reagointia ja kohteessa käymistä myös syrjäkylillä. Mutta rikollisuus muuttaa muotoaan ja erityisesti tutkintaan ja netissä tapahtuvien rikosten estämiseen ja selvittämiseen tarvitaan myös poliiseja! Lapsia vaanitaan netissä. Lasten julma kohtelu ja hyväksikäyttö tapahtuvat muulta maailmalta ja katseilta piilossa, joten niiden etsiminen, estäminen ja paljastaminen vaativat aivan erilaista tutkintaa ja asiantuntemusta.

Onneksi sisäministeri Mykkänen vahvisti 30.3.2019 Rovaniemellä, Kemissä ja Torniossa käydessään, että harvaanasutuille alueille myönnetyt lisämäärärahat on nyt saatu pysyviksi ja virat vakinaistetaan. Loistava uutinen Lapille.

Lapin ainoa Ensi- ja turvakoti sijaitsee Rovaniemellä. Uskomatonta, että ongelmana on se, etteivät kaikki kunnat ohjaa asiakkaita ensi- ja turvakodille, vaan toiminta uhkaa supistua, jopa loppua.

Harrastustakuu tarkoittaa, että jokaiselle lapselle ja nuorelle mahdollistetaan harrastus perhetaustasta ja tulotasosta riippumatta. Kun nuorilla on mukavaa tekemistä ja kavereita ympärillä, se vähentää toimettomuutta ja päihdehakuisuutta, sekä sitä kautta huonoon seuraan ajautumista.

Arki on muuttunut suorittamiseksi ja aikatauluista selviytymiseksi. Meille vanhemmille muistutuksena, että ollaan läsnä lasten arjessa! Välitetään siitä, mitä lapsemme tekevät ja kenen kanssa.

Seuraava Lapin poliisin neuvottelukunnan kokous järjestetään toukokuussa Kemissä, ja sen aiheena on Meri-lapin turvallisuustilanne.

Sanna Luoma, ek-vaaliehdokas

Lapin poliisin neuvottelukunnan pj"

09.12.2019Rovaniemi sai uuden kaupunginjohtajan
04.12.2019Koulupoliiseja tarvitaan!
09.09.2019Kokoomus esitteli omat ehdotuksensa Rovaniemen taloustilanteen parantamiseksi
01.07.2019Valtuutetun muisti on 5 tuntia
31.05.2019Kokoomuksen Rovaniemen valtuustoryhmässä muutoksia
21.05.2019Poliisin neuvottelukunnassa käsiteltiin Meri-Lapin tilannetta
15.04.2019Aloite paikallisten tuottajien huomioimiseksi
14.04.2019Eduskuntavaaleista kokoomukselle hyvä tulos
02.04.2019Oikeusministeri Antti Häkkänen Lapissa
01.04.2019Netissä vaanitaan lapsia; Päät pois pensaasta!

Siirry arkistoon »