Poliisin neuvottelukunnassa käsiteltiin Meri-Lapin tilannetta

21.05.2019

Lapin poliisin neuvottelukunta kokoontui ensimmäistä kertaa Kemissä puheenjohtaja Sanna Luoman koollekutsumana. Kokouksen 21.5.2019 aiheena oli Meri-Lapin tilanne ja jäsenet saivat ajankohtaista tietoa mm. siitä, ovatko ennaltaestävän toiminnan lisävirat vaikuttaneet Meri-Lapin huumetilanteeseen ja millä tavalla. 

- 100 huumausainejuttua on saatu kirjattua kevään aikana, joten kahdella lisäviralla on saatu paljon aikaan. Ennaltaestävää toimintaa ja tutkintaa on keskitetty Tornion alueelle, vähitellen myös Kemiin ja jatkossa muuallekin, Luoma kertoo. 

Neuvottelukunnalle annetussa esittelyssä korostettiin viranomaisverkoston merkitystä: kun nuori jää kiinni huumausaineiden käytöstä, hänelle tarjotaan hoitoonohjausta. Poliisi, koulu, sosiaalitoimi ja nuorisotoimi toimivat yhdessä, jotta nuoren tilanne saadaan kartoitettua ja nuorelle tarjottua oikeanlaista apua ja tukea. 

Neuvottelukunta totesi, että vastaavanlainen viranomaisyhteistyö on tarpeen saada kaikille paikkakunnille. Rovaniemellä toimii Ankkuri -malli ja pienillä paikkakunnilla viranomaiset voivat tehdä yhteistyötä yli kuntarajojen. 

Meri-Lapin tilanteen lisäksi neuvottelukunnassa puhututti ja huolestutti se, ettei avoinna oleviin virkoihin ole tullut hakemuksia. Mm. Kolarin ja Yli-Tornion avoinna oleviin virkoihin ei tullut yhtään hakemusta. Lapin poliisipäällikkö Esa Heikkinen kertoi, että poliisikoulusta ei enää valmistuta työttömäksi eikä Suomessa ole yhtään työtöntä poliisia. 

- Lapin nuoret eivät hakeudu poliisikouluun erityisen aktiivisesti, joten kotiseudulle paluumuuttajiakaan ei nöin ollen saada, Heikkinen arvioi. 

Lopuksi neuvottelukunnan jäsenet saivat välittää oman alueen terveisiä ja viestiä ajankohtaisia asioita poliisijohdolle. Koulujen läheisyyteen toivottiin tehokkaampaa liikennevalvontaa ja liikennekäyttäytyminen huolestutti erityisesti Sallassa rajan tuntumassa. 

09.12.2019Rovaniemi sai uuden kaupunginjohtajan
04.12.2019Koulupoliiseja tarvitaan!
09.09.2019Kokoomus esitteli omat ehdotuksensa Rovaniemen taloustilanteen parantamiseksi
01.07.2019Valtuutetun muisti on 5 tuntia
31.05.2019Kokoomuksen Rovaniemen valtuustoryhmässä muutoksia
21.05.2019Poliisin neuvottelukunnassa käsiteltiin Meri-Lapin tilannetta
15.04.2019Aloite paikallisten tuottajien huomioimiseksi
14.04.2019Eduskuntavaaleista kokoomukselle hyvä tulos
02.04.2019Oikeusministeri Antti Häkkänen Lapissa
01.04.2019Netissä vaanitaan lapsia; Päät pois pensaasta!

Siirry arkistoon »