Luoman vastine toimittajalle: Kiusaaja vaihtaa koulua, ei kiusattu!

15.12.2020

Lapin kansan toimittaja Pekka Rytkönen kommentoi omana mielipiteenään perussuomalaisten valtuustoryhmään liittyvässä uutisessa, että “kaikesta päätellen tapa, jolla (kokoomuksen, lisäys tässä) valtuustoryhmää on tällä kaudella johdettu, selittää loikat.” LK 15.12.2020. 

Koska olen toiminut Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtajana koko valtuustokauden ajan, viittaus oli kohdistettu suoraan minuun. Hetken asiaa mietittyäni tulin siihen tulokseen, että kyllä, Pekka, asia saattaa hyvinkin olla noin!

Mutta älä Pekka huoli: voin antaa pari täsmävinkkiä, niin sinun ei tarvitse arvuutella asiaa julkisesti enempää. 

Kyllä minun kanssani tulee toimeen, ollaanhan mekin tultu kaikki nämä vuodet. Olen aivan mukava niille, jotka pitävät kaikkia ihmisiä yhdenvertaisina ja jotka eivät käytä toisia hyväksi omien etujen ajamiseksi. Samoin, jos haluaa noudattaa lakia sekä sovittuja sääntöä, olen aivan hauskaa seuraa ja varmasti mahdutaan samaan pöytään. Johtamistapa on siis selkeä.

Jos edellä mainitut asiat eivät sovi, minusta saa vastapuolen melko nopeasti. En nimittäin tykkää uhkailusta. Mikäli on tottunut uhkailemaan tai solvaamaan toisia ja jos sellaisella toimintatavalla on tottunut ajamaan omia etuja eteenpäin, olen harvinaisen tympeä tyyppi. Suorastaan ikävä. En nimittäin jää aivan heti sanattomaksi ja osaan puolustautua. Tarvittaessa puolustan kaveriakin. 

Sen verran varoitan, että en ole virallinen enkä tärkeilevä. Minulta irtoaa nauru ja juttujani saattaa värittää se kuuluisa huumorinkukka. Välillä se kasvaa ihan valtoimenaan. Mutta jos on tosikko ja tykkää tehdä itsestään tärkeämmän henkilön kuin mitä onkaan, niin sitten meillä on jutut vähän vähissä. Sovitaan, että silloin minä kuuntelen. Saatan tosin häipyäkin. 

Minulla on motto: ihmiset ihmisenä ja asiat asioina. Kannatan ryhmämme ajatusta siitä, että kiusaaja vaihtaa koulua, ei kiusattu. Joskus sitä koulua pitää vaihtaa, jos järkipuhe ja annetut mahdollisuudet eivät auta. 

Mennään Pekka kahville niin sinun ei tarvitse enempää julkisesti arvailla, millainen se johtamistyyli oikein on. 

Eikä se tekisi pahaa muillekaan, että valtuutetuilta vaadittaisiin luottamusta luottamustehtävien hoitamisessa. 


Sanna Luoma

kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja

 
21.06.2021Rovaniemen kaupunginjohtajalle vastuuvapaus -outojen käänteiden jälkeen
13.06.2021Kuntavaaleista kova tulos
10.05.2021Valtuustoaloite: Rovaniemelle yleinen pulkkamäki
10.05.2021Valtuustopuheenvuoro lasten ja nuorten puolesta: lopetetaan lapsilta säästäminen!
03.05.2021Kuntavaalien ehdokkaat on julkistettu
22.03.2021Puheenvuoro tilapäisen valiokunnan perustamisen puolesta
15.12.2020Luoman vastine toimittajalle: Kiusaaja vaihtaa koulua, ei kiusattu!
20.10.2020Talousarvio 2021: Lapsilta säästetään. Minkä valitset?
15.06.2020Huomioita hyvinvointikertomuksesta: Miten meillä menee?
09.12.2019Rovaniemi sai uuden kaupunginjohtajan

Siirry arkistoon »